Een greep uit alle berichten in ons gastenboek

Beste Ester,

Wat apart, zo’n huisje gebouwd in een grote boerenschuur. Een nachtje mochten we hier zijn, samen met twee andere vrienden op de fiets, waarmee we een boeiende ontmoeting hadden. Bedankt voor ’t fijne plekje, een lekker ontbijt, een warme ontvangst!
Corry uit Apeldoorn en Anke uit Deventer (4 augustus 2002)

Genoten van het schitterende Groningse landschap! Een otter gezien en aangevallen door een grutto! Dus puur natuur! Het onderkomen was erg goed, prima voorziening en hartelijke ontvangst en dagelijkse belangstelling naar wat je had gedaan! Adres om door te geven! Ester en Bas, succes met alles wat je hier nog willen doen! En bedankt voor alles!
Ina en Betty uit Arnhem (2 tot 6 juni 2003)

Waar vind je zoveel rust…Geen autoverkeer is er te horen op deze zondagmorgen. Is dit Groningen? We zwerven al 6 dagen op de fiets door Nederland, komend uit de omgeving van Rotterdam. Een scala van landschappen trekt zich aan ons voorbij of liever: wij trekken eraan voorbij. Een klein landje in al zijn veelkleurigheid. Na een orgelconcert in Leens op het be- en geroemde orgel genoten we hier van een heerlijk ontbijt na een goede nachtrust. Lieve mensen, sterkte met al jullie plannen om dit paradijsje verder te vervolmaken.
Hartelijk dank voor alle hartelijkheid en gastvrijheid en misschien tot ziens. Je weet maar nooit.
Kees en Ria uit Hendrik-Ido-Ambacht (20 juli 2003)

Hier klopt het: er gaat niets boven Groningen-Molenrij. Wat een genot.
Joop en Irene, Utrecht (2 augustus 2003)

Hallo Bas en Esther.

Wat een apart verblijf is dit!
Heel hartelijk dank voor de gastvrijheid en voor de goede zorgen. De waddenzwerftocht was vermoeiend maar leuk en leerzaam. De zeehondencrèche hebben we ook nog bezocht en op de terugweg doen we nog een wandeltocht bij Paterswolde in de buurt. We hebben bij jullie ook genoten van de rust en sliepen als ossen. We wensen jullie veel succes straks met de verbouwing! Nogmaals hartelijk dank voor de fijne dagen.
Peter en Monique uit Zelhem en
Donna en Lucas uit Doetinchem (16/11/03)


Een gezellig gastenverblijf. Bedankt en misschien tot ziens.
Thijs en Neeltje, Aad en Laura, IJmuiden (30-05-04)


Wat hebben we genoten van de riante ruimte waarin we logeren, het heerlijke ontbijt met de kakelverse eitjes en het Groninger Laand! Het weer was anders dan voorspeld maar dat was ook een uitdaging. We wensen jullie alle goeds voor de toekomst en misschien tot een volgende keer!
Jan en Len uit Hoogeveen (16-06-2004)

Beste Esther en Bas,
We zijn hier nu voor de derde keer en het is ons weer prima bevallen, ondanks het slechte weer. Het is een uiterst comfortabel onderkomen en een heerlijke rustige omgeving. We hopen hier nog eens terug te komen. Hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst.
Dick en Margreet uit Hilversum (22-7-2005)

Ester en Bas,
Prima verblijf hier. Prima ontbijt. Prima woonruimte. Verrassend.  Gegroet,
Petra, Marianne en Henk (14-9-2006)

Beste Esther en Bas,
Wij willen ons bedanken voor jullie gastvrijheid, en dat het voor jullie geen probleem was toen we een dagje eerder voor de deur stonden. Wij werden vriendelijk ontvangen door Bas. En dochterlief gaf ons een mooie rondleiding door jullie mooi en fraai appartement. We hebben heerlijk geslapen en genoten van de rust. Wie weet komen we een volgende keer weer.
Emiel en Annie uit Vaals Limburg (26-10-07)

Na een koude en natte fietstocht warmden we direct op in het fraaie boerderij-appartement, ontvangen door moeder en dochter. We besloten een extra dag te blijven en fietsten langs wad en Lauwersmeer. Bij terugkomst bleken alle eetgelegenheden dicht. Onze gastheer redde ons door Chinees in Zoutkamp te halen. Een geweldig gastgezin in een pracht appartement.
Marianne en Pieter uit Zwolle (18-20 juni 2007)

Op stap met broer en ‘schone zus’ op de fiets, dat is niet niks. Maar een goed onthaal en een gastvrij adres hier gevonden, heelt alle ‘wonden’. Geweldig wat een rust, ruimte en reinheid hier in het Grunninger Laand.
Bedankt, Henny (20-5-2007)
Bedankt voor de fijne ontvangst, gezellig verblijf en heerlijk ontbijt! We hebben genoten.

Groeten van Matthijs, Monique, Joelle en Noa (23-11-08)

Wij komen uit Oldenzaal en zochten op internet een plekje om twee nachtjes te overnachten, omdat we in Kloosterburen naar het “Festival voor rare muziek” gingen. Toen we op internet de foto van de uil zagen, die bij jullie in de (prachtige) schuur huist, wisten we het: daar gaan we slapen! We komen zeker terug bij jullie; dankjulliewel voor de gastvrijheid!
Niels&Anoushka&Kees&Job&Madelief, Oldenzaal (31 okt-2 nov. 2008)

Bedankt voor het “huis op de deel”: ruim en rustig (om uit te slapen na een tocht op het wad & eiland van Rottum). Alie, Hilversum (27-9-2008)

We hebben heerlijk onthaast en losgelaten. Op de laatste nipper gevonden, en het was goed!
Lou en Matzy, Vught/Amsterdam (26 sept. 2008)

SUPER! Klaske en Jelte (26 augustus 2008)

We zijn in dit heerlijke oord voldoende op kracht gekomen om naar het wad en daarna naar Groningen te fietsen. Op onze vele zich uitstrekkende tocht (Fietserpad) zijn we nog niet eerder zo gastvrij ontvangen! Veel dank. Geertruud en Anja (24 augustus 2008)

Hoe leuk is het als je iets totaal ongeplanned gaat doen, met vele verrassingen als resultaat. Een aanrader. Jeanny (17-8-2008)

Bedankt voor de gastvrijheid, de heerlijke plek, de rust, het heerlijke ontbijt. Tot ziens.
Wim, Ingrid, Fiz en Jan (29-6-2008)

We voelen ons heel erg thuis; dank voor diner en ontbijt. Leuk ja! Arrivederci.
Willem-Jan en Diana, Tholen (vrijdag de 13e juni 2008)

Het was hier goed toeven al was het maar kort. Heel goed geslapen allebei en daarna van een prima ontbijt genoten. We kunnen er weer even tegen. We fietsen verder naar ons volgende adres in Kinswerd. Nogmaals: een prima onderdak en als we de kans krijgen zullen we het aanbevelen. Hartelijk dank en veel succes verder! Ria en Joop uit IJsselstein (11 juni 2008)

Beste Esther en Bas, wat een ontdekking jullie B+B! Ik kom zeker terug, en het slaapt lekker op een oude wierde. Hartelijke groet, Marjan, Den Haag (16 mei 2008).

Zondagmiddag toch nog een onderkomen kunnen regelen en wat voor één! Op doortocht van Nijverdal via Emmen en Groningen naar Lauwersoog hebben wij hier een nacht heerlijk genoten van jullie gastvrijheid en heerlijke bedden. Koen uit Amersfoort en Tijs uit Winterswijk (27 april 2008)

Beste Ester en Bas, Kriskras door Nederland gefietst, alle provincies geweest, maar er is maar een provincie waar wij rust vinden, dat is in het Noorden van Groningen. De ontvangst was geweldig. Hierbinnen ook weer die rust te mogen ervaren, de ruimte. In een woord: geweldig.
G
roetjes Hendrik-Jan, Oetje en Sisanne uit Veessen (29-3-2008)

Oud & Nieuw in Molenrij, mooi de eersten dit jaar!
Een “knallende” tijd gehad, vol stilte en rust. Lieve mensen!
Wensen al die komen gaan veel geluk en liefde in het nieuwe jaar.
Hartelijke groeten,Ria, Theo en Thomas, Vught (3-1-2009)

Geslapen als een molensteen; al hadden ze het huis afgebroken, en mijn bed laten staan, was ik nog niet wakker geworden. Wat een rust hier in huis en eromheen. Hans uit Duiven (15-18 oktober 2009)

We vonden het leuk hier voor de 2e keer te zijn. Veel vrijheid hier op dit adres en veel ruimte. Het eetcafé in Garnwerd heeft een koe, die echt loeit. Wat een humor en een vriendelijke mensen: aanrader! Over de vriendelijke ontvangst hier hoeft ook niet meer geschreven te worden. Succes familie Bijl/van Joolen. (25, 26, 27 september 2009)

Nu al voor de tweede keer. Het bevalt ons hier prima, dat blijkt. Wellicht tot de volgende keer!Thomas en Trudie, Haarlem (15 augustus 2009)

Gisteren hebben we voor het eerst “wadgelopen”. Het was fijn om hier weer “terug” te komen. Ester, weer bedankt voor de hartelijke gastvrijheid en tot de volgende keer maar weer. Groetjes Arthur, Bettine en Dennis (21 juni 2009)

Als trouwe wadlopers hebben we hier een prachtige stek gevonden om te overnachten en aan de tocht te beginnen. Een gezellige plek om bij aan te komen en te vertrekken. Addo (19/20 juni 2009)

Heel apart; een huis in een huis, maar zéér compleet ingericht. Het ontvangst was allerhartelijkst. ’s Avonds de omgeving verkend, wat een ruimte, rust, stilte, relaxed gevoel, tijdloos. Het ontbijt maakte dit korte verblijf tot een ruime voldoende. Piet en Els, Alphen ad Rijn (17/18 juni 2009)

Geweldig, heel, heel leuk en comfortabel. Ontbijt uitstekend, volgende keer blijven we eten, ok?Well done. You live my dream. Matt and Bineke, Gourock, Scotland (woensdag 3 juni)

Met onze vrienden uit Schotland hebben we genoten van jullie gastvrijheid en gezellige accommodatie en heerlijk ontbijt. Bert & Tiny, Heerenveen (woensdag 3 juni)

How curious to be in a house in the barn. Stranger still the ghost in the night. A movement and the tulip picture falling off the wall. A friendly ghost and a very friendly place to stay. Thank you for the bed, the breakfast and the company of other travellers. Frank and Helga from Portsmouth, England (25th May 2009)

Na weer een stukje Pieterpad te hebben volbracht, werden wij gastvrij bij jullie ontvangen. Onze dag kon niet meer stuk, want toen wij bij jullie aanbelden, zeiden jullie dochters er staan 2 meisjes voor de deur (laten wij nu rond de 50 jaar zijn). Bedankt voor jullie gastvrijheid en wie weet tot ziens. Dicky en Trudy, Woudenberg en Gorinchem (25 mei 2009)

Wakker worden met het zonnetje en hanengekraai!!! Echt landelijk. We hebben het fijn gehad. Heerlijk genoten van het verrassingsdiner, compliment voor de gastvrouw! Groetjes Wim, Emmy en Marjon, Elst en Den Haag (23 mei 2009)

Wat een vriendelijkheid, wat een verrassing. Een heerlijk onderkomen na een lange wandeling. Geweldig bedankt! Tot ziens misschien. Hartelijke groet, Alie en Fiene (22 mei 2009)

Eigenlijk is het hier veel mooier dan waar elders je maar heen zou willen. Wat een rust en ruimte. En wat is dat Groninger Hogeland mooi. Ede Staal kan het zo mooi ‘bezingen’. Vandaag gaan we weer verder naar Spijk. Bedankt voor de gastvrijheid. Groet, Tom en Herma van Zanten, Eemnes (20 mei 2009)

In de middle of nowhere, waar alles rust uitstraalt, een warm ontvangst met Groninger koek en een lekker kopje koffie, dat had ik niet verwacht. Ik ben de enige, dus das lekker rustig. Veel privacy. Een prachtig onderkomen. Een nachtje slapen om de volgende dag te gaan wadlopen. Ik ben in Nederland nog niet zover van huis geweest. Maar het is de moeite waard. Tot ziens, Karel (19 mei 2009)

Lekker warm gehad! Bedankt voor de goede zorgen. Fam. Hebben, Valkenburg a/d Geul (12 mei 2009)

Beste Esther, het was heerlijk hier! Bedankt voor je gastvrijheid. We komen graag een keer terug. Bettine en Dennis (mei 2009)

In 1960 kochten mijn ouders het huis op nummer 11 en brachten daar 5 zoons ter wereld, waaronder ikzelf. Ik heb ‘De Sokkeraai’ nog gekend als echte boerderij met koeien op de stal. Het is geweldig om na 30 jaar terug te zijn op de plek, waar ik mijn jeugd doorbracht. Nooit gedacht dat er ooit een gezellige B&B naast zou staan. Bas en Esther, bedankt voor jullie gastvrijheid. Jos en Jacquie, Hoorn (19 april 2009)

Hartelijk bedankt voor de rust, ruimte, heerlijk bed en douche. Ik kom terug! Ester, succes met de moestuin! Groet, Rita, Haarlem (12 maart 2009)

Een witte kerst, prachtig Gronings landschap, een heerlijke B&B en de goede zorgen van Ester & de kinderen…wat wil je nog meer? Ook de nieuwe sauna uitgeprobeerd. Heerlijk in de warmte zitten terwijl we uitkijken over de winterse tuin. Top!! We waren hier twee jaar geleden ook. Toen zeiden we “we moeten hier een keer terugkomen”. Nu zeggen we “we maken hier een jaarlijkse traditie van!” Groeten Ron-Erik en Tjitske, Utrecht (25-27 december 2010)

Samen met mijn vrouw was ik weer in het gebied waar mijn roots liggen. Wij hebben genoten van jullie gastvrijheid en heerlijke ontbijt. Bedankt, tot ziens en de groeten van Jan en sientje uit Dronten (22-9-2010)

Een nachtje Sokkeraai en alles wat daarbij hoort was het verjaardagskadootje van onze kinderen voor ons. Een kadootje is een verrassing en dat was dit ook! We hebben van alles genoten. De ontvangst, de koffie met koek, het uitgebreide lunchpakket, het diner en nu nog het ontbijt. Gisteren lekker gefietst en vandaag gaan we wandelen, beide dagen met stralend weer! Er is in deze omgeving genoeg te zien en te doen- misschien tot ziens? Hartelijke groet, Harm en Elly, Kampen (5 september 2010)

We fietsen rondje Groningen. Na een flinke fietstocht met stormachtige tegenwind werden we hier vriendelijk ontvangen. Achter de schuurdeur een complete verrassing. Kregen lekker koffie en mochten zelfs koken! Helaas was het bestellen van een diner ons ontgaan. Dat was zeker ook heerlijk geweest. Goed geslapen, uitgebreid ontbijt. De zon gaat schijnen en we gaan weer fietsen. Hartelijk dank voor de gastvrijheid. Vriendelijke groeten Ton en Henny uit Woerden (30 augustus 2010)

Beste mensen, we hebben hier een fijn verblijf gehad al was het maar kort. Maar we komen zeker nog een keer, maar dan wat langer. We wensen jullie nog een goede tijd en tot gauw weer. Liefs en Groetjes van Tamara, Gerben en Zoet (onze viervoeter). (28 augustus 2010)

Beste mensen, we hebben een heerlijk weekje gehad in Molenrij. Pieterburen gezien per fiets en naar Schiermonnikoog geweest. Bijna alle dorpjes in Noord-Groningen aangedaan. Hartelijk dank voor alles. Kees en Gerrie, Noordeloos (18-25 augustus 2010)

Van Holwerd naar Molenij op de fiets. Nog even rechtop op de pedalen langs ‘Kleine Huisjes’ en we vinden “De Sokkeraai”. Wat een prachtig huisje in de schuur…mooi….ruim en bijzonder vriendelijk onthaal. Onze fietsen staan binnen-buiten voor het huisje. Lekker ontbijt. We komen graag nog een keer met kinderen en kleinkind!Veel succes! Jan en Chris, België (21 juli 2010)

Hallo lieve mensen, wat een leuke en gezellige B en B. En wat hebben wij genoten van deze prachtige omgeving en de rust. Dit gaf ons echt een vakantiegevoel. En wat hadden wij heerlijk geslapen. En dat geweldige ontbijtna een heerlijk lekkere douche; heerlijk. Bedankt voor dit fijne vakantiegevoel. Wij zullen hier allen zeker aan terug denken. Hopelijk tot een volgende keer. Groetjes Douwe en José, Ruben, Arie en Monique (19 en 20 juli 2010)

Wat hebben we een fijn weekend gehad in jullie Bed and Breakfast. Na een lange tocht uit Zuid Limburg waren we blij met de prima maaltijd die jullie ons bereidden, zodat we bij aankomst niet op zoek hoefden naar een eetlokatie. De wadlooptocht de volgende dag was zwaar, boeiend en gezellig. Jullie advies  om na afloop in Wehe-Den Hoorn bij Marian te eten kon niet beter. Kortom een fijn weekend met veel plezier!! René, Karin, Diederik en Anneke (28-30 mei 2010)

Heerlijk rustig plekje voor onze overnachting na een literaire activiteit (in het kader van de boekenweek 2010) in de Allersmaborg in Ezinge. Er is in de Sokkeraai lekker veel ruimte en de bedden slapen prima. Heerlijk ontbijt met streekprodukten en scharreleitje van de eigen kippen. ’t Is ons goed bevallen. Teun en Jona uit Goirle (13-14 maart 2010)

Vanwege het ijswadlopen hebben we in de “Sokkeraai” een prima onderkomen gevonden. Gastvrijheid en een goed ontbijt hebben we ervaren. Met hartelijke groeten, Auke en Marijke uit Nunspeet (14-16 januari 2010)

Het haventje van Molenrij, dat op een koude, donkere, winderige avond zo uit een boek van Simenon’s “Maigret” lijkt te zijn weggelopen; de Waddenzee, aan de dijk bedekt met sneeuw en ijs…en als je dan thuis komt bij de Sokkeraai, het knusse, warme huisje op de de deel. Zomaar wat gedachten die blijven hangen bij het terugdenken aan de heerlijke periode, die wij rond de jaarwisseling bij jullie mochten doorbrengen. Wij hebben genoten! Dickey, Henk, Vera, Sander en Tiena uit Woudenberg (30/12-2/1 2010)