Dieren in en om de boerderij

In en rondom de boerderij komen veel wilde dieren voor:

Kerkuil
Geregeld vinden we uilenballen op de vloer van de schuur, compleet met schedeltjes en botjes van muizen of ratten. Kennelijk een goede habitat voor de kerkuil (Tyto alba). Bij het vallen van de avond hoor je soms zijn (angstaanjagende) schreeuw. Waarschijnlijk een mannetje, die om de gunst van een vrouwtje roept. Het wachten is op een nest met jonge uiltjes; hopelijk komt het er dit jaar van! Met een beetje geluk kunt u dit prachtige dier ’s avonds of ’s nachts in de schuur tegenkomen.

Kerkuil vlak naast het uilenbord in de schuur van de boerderij

Onderstaande video betreft een ontmoeting met één van de vele kerkuilen die in de loop der jaren in onze schuur hebben gewoond. Een geweldig moment!

Reeën
Reeën zijn in de omgeving van Molenrij veel te vinden. Bijzonder is het “zwarte” ree dat hier ook gezien is. Deze kleurslag is vrij zeldzaam.

Vogels
Ook komen er veel mooie vogels voor, mede vanwege de ligging van de Sokkeraai vlakbij de Waddenzee. Met enige regelmaat zijn hier zilverreigers en lepelaars te bewonderen. Om vele mooie vogels te spotten is het sterk aan te bevelen een kijkje te nemen in het vlakbij gelegen Nationaal Park Lauwersmeer! Hier broedt zelfs de visarend!